• Program do faktur
  • Współpraca
  • Najlepsze konta firmowe – Kwiecień 2023
  • Ranking firm faktoringowych – Kwiecień 2023
niedziela, 2 kwietnia, 2023
Zaloguj się
Portal.Faktura.pl
  • Finanse
    Ranking firm faktoringowych – Kwiecień 2023

    Kupić dziś i zapłacić za miesiąc, czyli Buy Now Pay Later po polsku

    Czy w 2023 roku spadną ceny mieszkań?

    Rynek nieruchomości wyhamował, zabierając dochód brokerom finansowym? Niekoniecznie

    Czy w 2023 roku warto inwestować w dobra luksusowe?

    Czy w 2023 roku warto inwestować w dobra luksusowe?

    Tarcza antyinflacyjna 2023 – koniec z niskim podatkiem VAT na nawozy, paliwo i energię!

    Nawet leniwi posłowie mogą dostać 20 tysięcy złotych miesięcznie

    Czy naprawdę warto brać wakacje kredytowe w 2022 roku?

    40 tys. zł dofinansowania dla JDG i blisko 130 tys. zł dla DG – dofinansowania firm 2023

  • Biznes
    Ranking firm faktoringowych – Kwiecień 2023

    Kupić dziś i zapłacić za miesiąc, czyli Buy Now Pay Later po polsku

    Ceny mogą znów pójść w górę i nakręcić inflację – producenci żywności zapłacą kolejny parapodatek

    Ceny mogą znów pójść w górę i nakręcić inflację – producenci żywności zapłacą kolejny parapodatek

    Jak upadek SVB Financial wpłynie na Polskę?

    Jak upadek SVB Financial wpłynie na Polskę?

    Pakiet mobilności – zmiana, która może kosztować 14 mld zł rocznie

    Pakiet mobilności – zmiana, która może kosztować 14 mld zł rocznie

    Odchudzanie opakowań produktów to już epidemia

    Odchudzanie opakowań produktów to już epidemia

  • Podatki
    Ceny mogą znów pójść w górę i nakręcić inflację – producenci żywności zapłacą kolejny parapodatek

    Ceny mogą znów pójść w górę i nakręcić inflację – producenci żywności zapłacą kolejny parapodatek

    pieniądze przekazywane od ręki

    Limit płatności gotówką w 2023 i 2024 roku. Będzie niższy niemal o połowę!

    Wyjeżdżasz zagranicę? Zadbaj o EKUZ!

    Ulga na leki – kto może odliczyć leki od podatku?

    Ranking firm faktoringowych – Kwiecień 2023

    Twój e-PIT – jak rozliczyć PIT przez Internet?

    Czy skrócimy dzień pracy?

    Jak przekazać 1,5% podatku na organizację pożytku publicznego (OPP)?

  • Prawo
    Na remontach samochodów zjedli zęby, ale najdroższe auto znaleźli w Grójcu

    Homologacja pojazdów – poradnik dla laików

    Co z tym WIBOREM? Czy będzie tak jak z kredytami frankowymi?

    Koszty wykonywania pracy zdalnej? Od 7 kwietnia 2023 to już nie jest problem pracodawcy

    Co wiąże prawnika z klientem do śmierci?

    Co wiąże prawnika z klientem do śmierci?

    Fiskus prześwietli nasze dane na Allegro, OLX i Vinted

    Fiskus prześwietli nasze dane na Allegro, OLX i Vinted

    Jakie przywileje przewiduje ustawa o wykonywaniu mandatu posła i senatora?

    Jakie przywileje przewiduje ustawa o wykonywaniu mandatu posła i senatora?

    Masz to jak w banku! – Jak wykorzystać gwarancję bankową w działalności gospodarczej?

    Masz to jak w banku! – Jak wykorzystać gwarancję bankową w działalności gospodarczej?

    Kontrola trzeźwości pracowników po nowemu. Szef z alkomatem w kaburze

    Kontrola trzeźwości pracowników po nowemu. Szef z alkomatem w kaburze

    30-dniowy areszt za zorganizowanie imprezy firmowej z alkoholem? To możliwe!

    30-dniowy areszt za zorganizowanie imprezy firmowej z alkoholem? To możliwe!

    Odnaleziona faktura kosztowa – czy można ją zaksięgować?

    Dyrektywa Omnibus – wszystko co musisz wiedzieć, żeby nie zapłacić 2 mln euro kary

  • Technologia
    Biometria – niedługo będziemy płacić oczami!

    Biometria – niedługo będziemy płacić oczami!

    Trendy technologiczne w 2023 roku

    Trendy technologiczne w 2023 roku

    Uwaga na oszustwa z wykorzystaniem BLIKa! Jak im zaradzić?

    Uwaga na oszustwa z wykorzystaniem BLIKa! Jak im zaradzić?

    Automatyzacja, czyli jak firmy ułatwiają procesy

    Automatyzacja, czyli jak firmy ułatwiają procesy

    Kerfuś zrobił furorę! Czy niebawem jedynymi ludźmi w sklepach będą klienci?

    Kerfuś zrobił furorę! Czy niebawem jedynymi ludźmi w sklepach będą klienci?

No Result
View All Result
  • Finanse
    Ranking firm faktoringowych – Kwiecień 2023

    Kupić dziś i zapłacić za miesiąc, czyli Buy Now Pay Later po polsku

    Czy w 2023 roku spadną ceny mieszkań?

    Rynek nieruchomości wyhamował, zabierając dochód brokerom finansowym? Niekoniecznie

    Czy w 2023 roku warto inwestować w dobra luksusowe?

    Czy w 2023 roku warto inwestować w dobra luksusowe?

    Tarcza antyinflacyjna 2023 – koniec z niskim podatkiem VAT na nawozy, paliwo i energię!

    Nawet leniwi posłowie mogą dostać 20 tysięcy złotych miesięcznie

    Czy naprawdę warto brać wakacje kredytowe w 2022 roku?

    40 tys. zł dofinansowania dla JDG i blisko 130 tys. zł dla DG – dofinansowania firm 2023

  • Biznes
    Ranking firm faktoringowych – Kwiecień 2023

    Kupić dziś i zapłacić za miesiąc, czyli Buy Now Pay Later po polsku

    Ceny mogą znów pójść w górę i nakręcić inflację – producenci żywności zapłacą kolejny parapodatek

    Ceny mogą znów pójść w górę i nakręcić inflację – producenci żywności zapłacą kolejny parapodatek

    Jak upadek SVB Financial wpłynie na Polskę?

    Jak upadek SVB Financial wpłynie na Polskę?

    Pakiet mobilności – zmiana, która może kosztować 14 mld zł rocznie

    Pakiet mobilności – zmiana, która może kosztować 14 mld zł rocznie

    Odchudzanie opakowań produktów to już epidemia

    Odchudzanie opakowań produktów to już epidemia

  • Podatki
    Ceny mogą znów pójść w górę i nakręcić inflację – producenci żywności zapłacą kolejny parapodatek

    Ceny mogą znów pójść w górę i nakręcić inflację – producenci żywności zapłacą kolejny parapodatek

    pieniądze przekazywane od ręki

    Limit płatności gotówką w 2023 i 2024 roku. Będzie niższy niemal o połowę!

    Wyjeżdżasz zagranicę? Zadbaj o EKUZ!

    Ulga na leki – kto może odliczyć leki od podatku?

    Ranking firm faktoringowych – Kwiecień 2023

    Twój e-PIT – jak rozliczyć PIT przez Internet?

    Czy skrócimy dzień pracy?

    Jak przekazać 1,5% podatku na organizację pożytku publicznego (OPP)?

  • Prawo
    Na remontach samochodów zjedli zęby, ale najdroższe auto znaleźli w Grójcu

    Homologacja pojazdów – poradnik dla laików

    Co z tym WIBOREM? Czy będzie tak jak z kredytami frankowymi?

    Koszty wykonywania pracy zdalnej? Od 7 kwietnia 2023 to już nie jest problem pracodawcy

    Co wiąże prawnika z klientem do śmierci?

    Co wiąże prawnika z klientem do śmierci?

    Fiskus prześwietli nasze dane na Allegro, OLX i Vinted

    Fiskus prześwietli nasze dane na Allegro, OLX i Vinted

    Jakie przywileje przewiduje ustawa o wykonywaniu mandatu posła i senatora?

    Jakie przywileje przewiduje ustawa o wykonywaniu mandatu posła i senatora?

    Masz to jak w banku! – Jak wykorzystać gwarancję bankową w działalności gospodarczej?

    Masz to jak w banku! – Jak wykorzystać gwarancję bankową w działalności gospodarczej?

    Kontrola trzeźwości pracowników po nowemu. Szef z alkomatem w kaburze

    Kontrola trzeźwości pracowników po nowemu. Szef z alkomatem w kaburze

    30-dniowy areszt za zorganizowanie imprezy firmowej z alkoholem? To możliwe!

    30-dniowy areszt za zorganizowanie imprezy firmowej z alkoholem? To możliwe!

    Odnaleziona faktura kosztowa – czy można ją zaksięgować?

    Dyrektywa Omnibus – wszystko co musisz wiedzieć, żeby nie zapłacić 2 mln euro kary

  • Technologia
    Biometria – niedługo będziemy płacić oczami!

    Biometria – niedługo będziemy płacić oczami!

    Trendy technologiczne w 2023 roku

    Trendy technologiczne w 2023 roku

    Uwaga na oszustwa z wykorzystaniem BLIKa! Jak im zaradzić?

    Uwaga na oszustwa z wykorzystaniem BLIKa! Jak im zaradzić?

    Automatyzacja, czyli jak firmy ułatwiają procesy

    Automatyzacja, czyli jak firmy ułatwiają procesy

    Kerfuś zrobił furorę! Czy niebawem jedynymi ludźmi w sklepach będą klienci?

    Kerfuś zrobił furorę! Czy niebawem jedynymi ludźmi w sklepach będą klienci?

No Result
View All Result
Portal.Faktura.pl
No Result
View All Result
Główna Player

Kryzys polskiej gastronomii i najważniejsze rady dla restauratorów od Magdy Gessler

Julia Mraczny autor Julia Mraczny
2022-08-26
w Player
Kryzys polskiej gastronomii i najważniejsze rady dla restauratorów od Magdy Gessler

Sektor gastronomiczny już od kilku lat znajduje się w zapaści. Pandemia i rekordowe tempo wzrostu i obecny poziom inflacji sprawiły, że właściciele lokali gastronomicznych stoją w obliczu prawdziwego kryzysu. Z miesiąca na miesiąc coraz więcej restauracji, kawiarni i barów bankrutuje. Czy to koniec polskiej gastronomii? Czy przyszłość polskich restauracji naprawdę maluje się w tak ciemnych barwach? Z jakimi wyzwaniami borykają się restauratorzy obecnie? I jakie rady w menu ma dla przedsiębiorców Magda Gessler? Dzisiaj przyjrzymy się z bliska Kuchennym Rewolucjom i zaserwujemy pięć najważniejszych lekcji, jakie powinien wyciągnąć z nich każdy przedsiębiorca.


Advertisement

Spis treści schowaj
1 Kryzys polskiej gastronomii
2 Pięć porad Magdy Gessler dla restauratorów i przedsiębiorców
2.1 Szacunek do pracowników
2.2 Jakość przede wszystkim
2.3 Współpraca przedsiębiorców
2.4 Najpierw specjalizacja, potem dywersyfikacja usług
3 Przyszłość polskiej gastronomii
3.1 Elastyczność
3.2 Wiara w ludzi
3.3 Innowacje

Kryzys polskiej gastronomii 

Okres pandemii COVID-19 i związane z nią ograniczenia szczególnie ciężko doświadczyły właścicieli polskich lokali gastronomicznych. Zamknięcie placówek gastronomicznych, które miało być środkiem doraźnym, przedłużyło się do kilkunastu miesięcy. Rezultatem tego, było masowe zamykanie się polskich restauracji i lokali. Dodatkowym gwoździem do trumny polskich restauratorów było to, że z uwagi na powszechne w tym sektorze omijanie przepisów prawa podatkowego wielu z nich nie mogło w pełni skorzystać z tarcz antykryzysowych. Po dwóch latach trwania pandemii na powierzchni utrzymali się tylko najsilniejsi. 

Niestety koniec pandemii nie oznaczał końca kłopotów w gastronomii. Po przejściowym bumie i wzroście popularności, restauratorzy musieli mierzyć się ogólnopaństwową paniką spowodowaną inwazją Rosji na Ukrainę i wojną rozgrywającą się tuż przy naszych granicach. Taka niepewność społeczna i spadek zaufania do rządu zdecydowanie nie sprzyjały rozwojowi gastronomii. A jakby tego było mało, to obecnie przedsiębiorcom z branży gastro przyjdzie mierzyć się z gigantyczną inflacją i kryzysem gospodarczym. W ostatnich miesiącach koszt produktów spożywczych wzrósł o około 15%, co odbiło się  na portfelach wszystkich Polaków. Kryzys gospodarczy na pewno nie zachęci ludzi do wydawania pieniędzy w restauracjach, dlatego jest to idealna pora, by przeanalizować sposoby na restaurację w kryzysie najbardziej znanej polskiej restauratorki i zastanowić się, jak wybrnąć z tej sytuacji. 

Mimo że ani Magdy Gessler, ani Kuchennych rewolucji chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, to dla porządku, w kilku słowach opowiemy o tym programie. Kuchenne rewolucje to polski program rozrywkowy oparty na amerykańskim formacie Kitchen Nightmares, nadawany od 2010 roku. Do programu zgłaszają się restauratorzy, którzy nie radzą sobie z prowadzeniem swoich restauracji, a Magda Gessler w każdym odcinku w ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel zasad pracy w gastronomii. Następnie, po przeprowadzeniu rebrandingu, remontu i ustanowieniu nowych standardów pracy ponownie odwiedza restaurację, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele. I chociaż opinie o samej Magdzie i jej zachowaniu w programie często bywają niepochlebne z uwagi na nadzwyczajną ekspresywność oraz temperament, to show, którego gwiazdą jest siedemdziesięcioletnia matrona świata polskiej gastronomii i cieszy się nieustającą popularnością, a jej biznes kwitnie. Dlatego nie ma lepszej osoby, od której możemy uczyć się, jak przetrwać w branży gastro.

Pięć porad Magdy Gessler dla restauratorów i przedsiębiorców 

Analizując poszczególne odcinki Kuchennych rewolucji, łatwo zauważyć powtarzalność niektórych problemów. Z odcinka na odcinek od ponad dwudziestu lat Magda nieustannie podkreśla znaczenie dobrej jakości produktów, szacunku do pracowników, ciekawości świata, żądzy wiedzy, otwartości wobec gości i czystości. I chociaż to ostatnie pominiemy, to pozostałe kwestie warto omówić szczegółowo, bo to one mogą stać się receptą na sukces dla przedsiębiorców w naszych kryzysowych latach dwudziestych.  

Szacunek do pracowników 

Gastronomia to jedna z nielicznych branży, gdzie nieposzanowanie i naruszenia prawa pracy są aż tak powszechne. Wielogodzinna praca na czarno, w weekendy i święta, brak przerw i świadczeń – taka jest rzeczywistość profesjonalistów z polskiej branży gastronomicznej. I choć może jest to pewna oszczędność dla restauratorów, to takie machinacje nie są opłacalne w dłuższej perspektywie. 

Jak w niemal każdym odcinku podkreśla Magda Gessler, pracownik, który nie czuje się doceniany i bezpieczny nie tylko gorzej pracuje, ale i w każdej chwili może zawieść tak, jak zawodzi go pracodawca. Dlatego niezależnie od tego, czy prowadzisz restaurację, czy inną firmę, jako priorytet traktuj odpowiednie wynagrodzenie i traktowanie pracowników. Bowiem doceniony słowem i czynem, personel pracuje z zapałem i to się czuje.  

Jakość przede wszystkim 

Na przestrzeni dwudziestu czterech sezonów Magda, jak mantrę powtarza, że „liczy się produkt”. Niezależnie od tego, w jakiej branży się działa, żeby zyskać, trzeba zainwestować. W gastronomii jednak widać to już na pierwszy rzut oka. Goście lokali gastronomicznych w naszych czasach wiedzą, co dobre i nie znoszą być oszukiwani. Czasy, gdzie ludzie zadowalali się sprowadzonymi przez Gierka mrożonymi zapiekankami, już dawno minęły. 

Dla dzisiejszego klienta liczy się jakość. Dlatego okaż szacunek swoim gościom i zadbaj o dobrą jakość produktów. Może na początku poniesiesz większe koszty, ale w dłuższej perspektywie na pewno przełoży się to na zyski. Tę zasadę powinni zapamiętać przedsiębiorcy z każdej branży, bo w obliczu obecnej konkurencji, przetrwają tylko najlepsi. 

Współpraca przedsiębiorców

Poza stricte gastronomicznymi radami w Kuchennych rewolucjach znajdziemy sporo praktycznej wiedzy z dziedziny marketingu i handlu. Bodajże najlepszym tego przykładem jest stworzenie pola do współpracy między przedsiębiorcami. W niejednym odcinku zaobserwować można było, to jak Magda zaprasza producentów serów, wędlin, czy warzyw do udziału w Rewolucjach. 

Jest to wyjątkowo udane zagranie, ponieważ jest korzystne dla wszystkich zainteresowanych. Zamiast traktować biznesmenów o zbliżonym profilu działalności jako konkurencję, lepiej wykorzystać ich potencjał. Magda zyskuje oddanych sojuszników i pieniądze z reklamy, a lokal i przedsiębiorcy nowych kontrahentów i dodatkowy zysk. Choć takie podejście może być uznawane za kumoterstwo, to takie są realia rynku. Dzięki temu tworzy się środowisko do wzajemnie intratnej współpracy i promocji, zdobywa przewagę handlową i możliwość rozszerzania swojego asortymentu produktów i usług. 

Najpierw specjalizacja, potem dywersyfikacja usług

Od wielu lat Magda Gessler niestrudzenie promuje ciekawość świata i nawołuje to ciągłego poszerzania wiedzy na temat kuchni. Przekonanie o konieczności nieustannej nauki to cenna lekcja dla każdego przedsiębiorcy niezależnie od rodzaju oferowanych usług. Na przykładzie Kuchennych rewolucji możemy wywnioskować następujący przepis na sukces przedsiębiorstwa. Na początek należy poświęcić czas na dokładne przyswojenie wąskiego zagadnienia, a dopiero później sukcesywnie poszerzać swoją wiedzę i zakres oferowanych usług. 

Widać to zarówno na przykładzie menu, kuchni, jak i rozszerzania działalności lokalu o inne usługi, takie jak sklepik z restauracyjnymi specjałami. Jest to jednak zasada dość uniwersalna, której przestrzegać powinien każdy współczesny przedsiębiorca. Jak mawiał Ludwig Erhard, „najbardziej obiecującym środkiem do osiągnięcia i zapewnienia każdemu dobrobytu jest konkurencja”, natomiast dobrobytem w tym przypadku jest sukces restauracji i najlepsze doświadczenia dla gości. 

Przyszłość polskiej gastronomii

 Pandemia COVID-19 i inflacja dla wielu lokali gastronomicznych oznacza czas walki o przetrwanie na rynku. Trudna sytuacja gospodarcza mocno nadszarpnęła wartość branży HoReCa. Trudne czasy wymuszają na przedsiębiorcach zmianę starych nawyków, procesów sprzedażowych i zakresu oferty. Analizując dotychczasowe sposoby właścicieli lokali gastronomicznych na utrzymanie się w tych trudnych czasach, można wyciągnąć wnioski na temat przyszłości gastronomii. Jakie kwestie będą najbardziej newralgiczne dla przedsiębiorców przyszłości? 

Elastyczność 

Elastyczne podejście do oferowanych usług w obecnych czasach jest niezbędne, by osiągnąć sukces. Na szczęście po dwóch trudnych latach, restauratorzy, którym udało się wyjść obronną ręką z tej sytuacji, mają to dawno opanowane. Wielu biznesmenów może się uczyć od przedsiębiorców z branży gastro. Mottem polskich restauratorów powinno być „jak nie wpuszczają drzwiami, wejdę oknem” bowiem w czasie pandemii to oni dzięki swojej pomysłowości i elastyczności dokonali niemalże cudu i w czasie, gdy inni cierpieli z powodu zamknięcia swoich lokali, oni święcili triumfy, zmieniając model swojej działalności na dostawy, lub sprzedaż gotowych produktów. 

Wiara w ludzi 

Praca w branży gastronomicznej często postrzegana jest jako praca dodatkowa lub okres przejściowy w karierze. Spowodowane jest to kiepskimi warunkami pracy i wynagrodzenia. Z tego względu w lokalach coraz częściej brakuje rąk do pracy, a jakość oferowanych usług jest niezadowalająca. Dlatego każdy restaurator, który potrafi myśleć długofalowo, powinien zainwestować w pracowników i ich rozwój. 

Innowacje 

Postęp technologiczny dotyka wszystkie branże. Nie inaczej sprawy mają się w  gastronomii. Dlatego obok ludzi, najlepszą inwestycją, jaką mogą zrobić restauratorzy, jest inwestycja w nowe technologie. Aplikacje mobilne, QR menu, czy dostawy na hulajnogach – tak będą wyglądać restauracje przyszłości, więc jeśli jesteś restauratorem, musisz iść z duchem czasu. 

Powyższe porady to tylko nieliczne, jakie Magda Gessler przytacza w swoim programie. Jesteś zainteresowany, jakie wskazówki daje restauratorka kolegom po fachu? Możesz to sprawdzić w aplikacji Player, gdzie już we wrześniu czeka nas nowy sezon „Kuchennych Rewolucji”!

Tags: Kuchenne rewolucjeMagda GesslerplayerRestauracja
ShareShare
Poprzedni

Ile pieniędzy jest dzisiaj warta Iga Świątek? Czy miliard to przesada?

Następny

Jak poprawić swoją zdolność kredytową?

Julia Mraczny

Julia Mraczny

Copywriter oraz tłumacz języka angielskiego i rosyjskiego. Uzyskała tytuł magistra filologii rosyjskiej z językiem angielskim oraz International Business Law and Arbitration na Uniwersytecie Śląskim i pasjonuje się światem biznesu i słowem pisanym. Od kilku lat jest wolnym strzelcem i zajmuje się korektą, przekładem i tworzeniem treści w języku polskim, rosyjskim i angielskim. Ostatnio najwięcej pisze na temat meandrów prawnych, zawiłości IT, marketingu oraz tajnikach aranżacji wnętrz oraz próbuję swoich sił także w lokalizacji gier i przekładzie audiowizualnym.

Następny
Jak poprawić swoją zdolność kredytową?

Jak poprawić swoją zdolność kredytową?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Login
Powiadom o
Please login to comment
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Popularne

  • Limit płatności gotówką w 2023

    Limit płatności gotówką w 2023. Będzie niższy niemal o połowę!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • W co najlepiej inwestować w 2023 roku

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Pamiętaj! Od 2023 roku kasa fiskalna online będzie obowiązkowa! Grzywna to nawet 10 mln zł!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Newsletter

Jako pierwszy, dowiesz się o ważnych wiadomościach i wydarzeniach bezpośrednio do Twojej skrzynki odbiorczej.

Gratulacje!

Pomyślnie dołączyłeś do naszej listy subskrybentów. Potwierdź proszę swój adres e-mail. Link jest już na Twojej poczcie. 

Advertisement _Mix_ramowkowy_ogladaj_nowosci_022023

Najpopularniejsze

Skarbówka zajmie ci konto nawet wtedy, gdy nie masz długu

Skarbówka zajmie ci konto nawet wtedy, gdy nie masz długu

2022-12-15
Jakie są najniebezpieczniejsze zawody w Polsce? Czy są opłacalne?

Jakie są najniebezpieczniejsze zawody w Polsce? Czy są opłacalne?

2023-03-28
W co najlepiej inwestować w 2023 roku

W co najlepiej inwestować w 2023 roku

2023-03-31
AI daje i zabiera – jakie stanowiska będą popularne w tym roku, a jakie odejdą w zapomnienie?

AI daje i zabiera – jakie stanowiska będą popularne w tym roku, a jakie odejdą w zapomnienie?

2023-03-17

Advertisement HVOD_10zl_30dni_Kuchenne_Rewolucje_nowe_odcinki_wczesniej_02023

Kategorie

  • Biznes
  • Finanse
  • Player
  • Podatki
  • Prawo
  • Technologia
Portal.Faktura.pl

Najświeższe i najciekawsze wiadomości z zakresu finansów firmy, prawa, podatków i księgowości.

Znajdź nas tutaj:

Kategorie

  • Biznes
  • Finanse
  • Player
  • Podatki
  • Prawo
  • Technologia
Współpraca

Najciekawsze

Na remontach samochodów zjedli zęby, ale najdroższe auto znaleźli w Grójcu

Homologacja pojazdów – poradnik dla laików

2023-03-31
Co z tym WIBOREM? Czy będzie tak jak z kredytami frankowymi?

Koszty wykonywania pracy zdalnej? Od 7 kwietnia 2023 to już nie jest problem pracodawcy

2023-03-30
  • Polityka prywatności
  • Regulamin usługi newsletter
  • Regulamin korzystania z serwisu

© 2023 - Najświeższe informacje ze świata finansów i biznesu by Faktura.pl

No Result
View All Result
  • Biznes
  • Podatki
  • Finanse
  • Prawo
  • Technologia

© 2023 - Najświeższe informacje ze świata finansów i biznesu by Faktura.pl

Ciasteczka
Aby Ci zapewnić jak najlepszą jakość korzystania z naszej witryny używamy plików cookies. Akceptacja wszystkich plików cookie umożliwia nam dostosowanie treści i naszych działań marketingowych do Twoich potrzeb. Pomaga nam również rozwiązać wszelkie problemy, które możesz napotkać na naszej witrynie. Możesz dowiedzieć się więcej, przeglądając naszą pełną Politykę dotyczącą plików cookies. Wybierz „Ustawienia”, aby zarządzać ustawieniami plików cookie, lub „Akceptuję”, aby zaakceptować wszystkie pliki cookie i kontynuować.
UstawieniaAkceptuję

Zarządzaj zgodą

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić wrażenia podczas poruszania się po witrynie. Spośród nich pliki cookie, które są sklasyfikowane jako niezbędne, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji witryny. Używamy również plików cookie stron trzecich, które pomagają nam analizować i rozumieć, w jaki sposób korzystasz z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w Twojej przeglądarce tylko za Twoją zgodą. Masz również możliwość rezygnacji z tych plików cookie. Jednak rezygnacja z niektórych z tych plików cookie może wpłynąć na wygodę przeglądania.
Funkcjonalny
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać określone funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Wydajność
Nasza strona internetowa korzysta z plików cookie innych firm, aby pomóc nam zrozumieć, w jaki sposób wykorzystywana jest nasza strona, w tym jaka jest liczba odwiedzających, częstotliwość wyświetlania strony i ewentualne błędy użytkowników. To pomaga nam zapewnić Ci lepsze wrażenia. Zebrane przez nas informacje obejmują adres IP, odwiedzane strony, typ przeglądarki i system operacyjny.
Analityka
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o wskaźnikach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Reklama
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania odwiedzającym odpowiednich reklam i kampanii marketingowych. Te pliki cookie śledzą odwiedzających w witrynach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.
Pliki cookie
Nasza witryna wykorzystuje pliki cookie, aby pomóc w zapewnieniu dodatkowych funkcji dla użytkowników strony. Obejmuje to możliwość interakcji z nami poprzez Live Chat i wykorzystanie personalizacji w celu dostosowania naszej zawartości do Twoich potrzeb podczas przeglądania strony.
Niezbędne
Te pliki cookie są niezbędne do funkcjonowania witryny i nie można ich wyłączyć w naszych systemach. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych.
SAVE & ACCEPT
wpDiscuz
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?